Nog geen reacties

Basisschoolleerlingen in gemeente Ede leren veilig te fietsen

Fietsen volop in de belangstelling in de komende maanden

EDE –Een gratis fietshelm om veiliger naar school te fietsen. Wie wilt dat nu niet? Afgelopen week waren de kinderen in groep 4/5 van basisschool De Triangel in Ede de gelukkigen. Uit de handen van wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede ontvingen zij een gratis fietshelm, beschikbaar gesteld door ABUS. De fietshelmactie is een initiatief van Sportservice De Vallei en neuroloog Myrthe Boss, van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Sportservice De Vallei stimuleert jonge kinderen om meer te sporten en te bewegen. Dus als het kan op de fiets naar school in plaats van je laten brengen met de auto. Maar dan wél veilig en verantwoord! Het dragen van een goede fietshelm maakt het fietsritje naar en van school een stuk veiliger.

Dag van de Fietshelm

Volgende week woensdag 19 april is de nationale Dag van de Fietshelm. Overal in Nederland worden acties georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van het belang van de fietshelm. Het dragen van een fietshelm vermindert namelijk het risico op dodelijk hoofd- en hersenletsel met 71% (SWOV 2021). En het risico op ernstig hoofd- en hersenletsel daalt met 60%. Sportservice De Vallei organiseert op die dag de SAM Junior Schoololympiade en verwacht dat veel jonge deelnemers op de fiets naar het sportpark komen. Zij krijgen allemaal een voucher om met flinke korting een fietshelm van ABUS te kopen.

Gratis clinics E-bikes

Sportservice De Vallei organiseert op 8 en 9 mei samen met Ryd Responsible gratis clinics voor groepen 7/8 van Edese basisscholen. Tijdens deze clinics leren de kinderen om veilig te fietsen op een E-bike. E-bikes zijn populair, ook bij kinderen. Maar regelmatig zijn E-bikes betrokken bij verkeersongevallen. Om kinderen beter voor te bereiden op het fietsen met een E-bike krijgen ze tijdens de clinic tips en informatie en oefenen ze door een fietsparcours af te leggen. Scholen kunnen zich aanmelden via events@sportservicedevallei.nl.

Volop fietsen in Ede

In de komende maanden staat het fietsen in het middelpunt van de belangstelling in de gemeente Ede. Op zaterdag 13 mei wordt de wielertoertocht Classico Boretti gehouden in Ede. Speciaal voor gezinnen is er tijdens deze editie ook een gezinstour van 15 kilometer. Lekker actief met z’n allen op de fiets, genieten van de natuur in en rond Ede! Bij de finish ontvangt iedereen een welverdiende medaille en kun je nagenieten van de Italiaanse gezelligheid op het finishfestival. Inschrijven kan nog t/m 12 mei via www.classicoboretti.nl/inschrijven.

Op zaterdag 24 juni staat de Ronde van Ede op de agenda, met een spectaculair wedstrijdparcours dwars door het centrum van Ede met finish op de Raadhuisstraat. Er zijn wedstrijden voor diverse categorieën. Naast een Dikke Banden Race voor kinderen is er zoals altijd een mannenwedstrijd (sportklasse) en vrouwenwedstrijd (combinatie) voor KNWU licentiehouders. Sportservice De Vallei organiseert leuke fietsactiviteiten voor de kinderen, nabij het parcours. Zie ook: www.rondevanede.nl.

Na de zomer zal er waarschijnlijk ook weer een etappe van de Simac Ladies Tour gereden worden in Ede. Een professionele wielerwedstrijd voor vrouwen, waarbij je de top van de Nederlandse wielrensters van dichtbij in actie kunt zien. Ook hier zal Sportservice De Vallei met side-events aanwezig zijn. De datum en meer informatie wordt gepubliceerd op www.simacladiestour.nl.

Plaats een reactie