Nog geen reacties

Bijna 1000 kinderen in beweging bij SAM School Olympiade

Dag lang sport, cultuur en plezier voor Wageningse basisschool leerlingen

Wageningen – Bijna 1000 leerlingen van 13 basisscholen in Wageningen die op sportpark de Bongerd in Wageningen een dag lang proeven aan sport en cultuur. En vooral heel veel plezier beleven. Dat staat op de rol voor donderdag 7 september bij de SAM School Olympiade. Organisator Sportservice De Vallei is dolblij dat één van haar grootste events weer aanstaande is. Daarbij heeft de Wageningse bibliotheek een grote rol gehad als partner in de organisatie van het cultuuraanbod en het natraject SAM Moves.

Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 6 t/m 8 kennis met verschillende sport- en cultuurclinics. Daarnaast zijn enkele maatschappelijke organisaties present zoals de politie of het Rode Kruis. Ongeveer 34 Wageningse aanbieders dragen hiervoor zorg. Korfbal, waterpolo en rugby zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook muziek maken, los gaan op breakdance of meedoen met de pleisterrace van het Rode Kruis.

Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen motiveren om met zoveel mogelijk sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Dit uiteindelijk met als doel om kinderen een keuze te laten maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en hun talenten kunnen ontdekken.

Op de achterzijde van de plattegrond die alle kinderen krijgen, staan activiteiten waar ook na de Olympiade gratis aan meegedaan kan worden. Ook krijgen de kinderen op school het boekje SAM Moves uitgereikt. Zodat kinderen blijven ontdekken.

De SAM School Olympiade wordt op donderdag 7 september om 9.15 uur geopend door wethouder van sport Marije Eleveld, samen met SAM. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgen 4 rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.

Plaats een reactie