Nog geen reacties

Ederveen 1 verslaat De Schakel 2 bij Open Koersbaltoernooi

Sportservice De Vallei ziet populariteit koersbal toenemen

Ede – Het Open Koersbaltoernooi afgelopen dinsdag 20 februari in de Van der Knaap Topsporthal in Ede is gewonnen door team Ederveen 1. In 2023 wist De Ericahorst uit Ede de finale tegen Ana Upu uit Lunteren te winnen. Tijdens de finale afgelopen week streden Ederveen 1 en De Schakel 2 uit Lunteren in de eindstrijd om de hoofdprijs.

Spelers van 20 tot 90+

Tien teams uit gemeente Ede en Wageningen gingen in de Van der Knaap Topsporthal met elkaar de strijd aan voor de titel beste koersbalteam. Twee maal per jaar wordt het toernooi georganiseerd door Sportservice De Vallei. Bij het spel worden over een lange mat ballen gerold waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt. Het doel is om de bal zo dicht mogelijk bij een klein balletje te krijgen. Na verschillende voorrondes haalden Ederveen 1 en De Schakel 2 de meeste punten en gingen in de finale de strijd met elkaar aan. Daarbij bleek Ederveen 1 een te sterke partij voor De Schakel 2.

Het koersbal neemt in populariteit toe en kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Er spelen ook deelnemers mee, van boven de 90 jaar en de jongste speler van in de 20 jaar. Diverse koersbalgroepen in Ede, Wageningen en Veenendaal verwelkomen graag nieuwe leden.

Wie ook graag kennis wil maken met koersbal of daar graag meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06 51 56 15 21 of per e-mail aan angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Plaats een reactie