Nog geen reacties

Edese Buurtsportcoach van Sportservice De Vallei ontvangt Gouden Bal Award

Krajicek Foundation en ABN Amro huldigen lokale sportleiders

EDE – De Krajicek Playground bij buurtcentrum De Essenburg in de wijk Veldhuizen in Ede was afgelopen woensdag 18 januari het toneel voor de landelijke uitreiking van de Gouden Bal Awards van de Krajicek Foundation. Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam van Sportservice De Vallei mocht namens zijn team een Gouden Bal Award in ontvangst nemen uit handen van oud-tenniskampioen Richard Krajicek. Een beloning voor het buurtsportcoachwerk in de Edese wijken en inspanningen die het team samen met lokale partners en bewoners door middel van sporten en bewegen heeft bereikt.

Wekelijks activiteiten op de Krajicek Playgrounds

Sportleiders uit het hele land genoten van een gezellige netwerklunch en een rondleiding langs de drie Playgrounds in Ede; Van der Hagenstraat (Ede-Zuid), Sint Hubertus (Ede Centraal) en de Essenburg (Veldhuizen). Op deze Playgrounds worden wekelijks sport-/en spelactiviteiten georganiseerd door ‘Scholarshippers’ en aangehaakt bij landelijke evenementen. Scholarshippers zijn talentvolle jongeren uit de wijk, die in positieve zin opvallen en mede daardoor een studiebeurs ontvangen van de Krajicek Foundation. In ruil daarvoor organiseren zij op en rondom hun eigen Playground sport- en spelactiviteiten. Redouan Hazzat en Mahdi Roble zijn via deze weg inmiddels volwaardige medewerkers bij Sportservice De Vallei.

Gouden Bal Award

Richard Krajicek en TV presentator Jamie Trenité overhandigden na de rondleiding de Gouden Bal Awards aan de sportleiders. Deze prijs worden door de Krajicek Foundation en ABN Amro uitgereikt aan sportleiders die door hun waardevolle inspanningen en lokale sportwerkzaamheden een positieve impact hebben gecreëerd in de wijk. Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam is enorm trots: “Dit is een beloning voor ons allemaal, het wijkteam en uiteraard alle vrijwilligers. Een mooie waardering voor onze gezamenlijke inzet om sporten en bewegen in de wijk mogelijk te maken, talenten te ontwikkelen en positieve gedragsverandering, sociale cohesie, participatie, (re)integratie en gezondheid te bevorderen. Uiteraard gaan we er voor om deze werkwijze de komende jaren met elkaar vast te houden en uit te breiden in Ede!”

Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation legt door het hele land Playgrounds aan. Dat zijn sociaal veilige plekken dicht bij huis, waar kinderen onbezorgd kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Minimaal twee keer per week is er professionele begeleiding van een buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. De Krajicek Foundation werd opgericht in 1997 en inmiddels zijn er 129 Playgrounds verspreid over 40 gemeenten waar meer dan 5.800 kinderen sporten en spelen. In het studiejaar 2022/23 zijn er 220 Krajicek Scholarshippers actief en ontvingen meer dan 2.700 jongeren in aandachtswijken een studiebeurs.

Plaats een reactie