1

Ericahorst verslaat Ana Upu bij Open Koersbaltoernooi

Al jaren achtereen is  Ana Upu uit Lunteren winnaar van het Open Koersbaltoernooi van Sportservice De Vallei. Afgelopen dinsdag wist het Edese team Ericahorst Ana Upu van de troon te stoten. Zij gingen er met de winst vandoor.

Elf teams uit Ede, Veenendaal en Wageningen streden in het Kulturhus in wekerom voor de titel beste koersbalteam. Twee maal per jaar wordt het toernooi gehouden. Bij het spel worden over een lange mat ballen gerold waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt. Het doel is om de bal zo dicht mogelijk bij een klein balletje te krijgen. Na  verschillende voorrondes haalden Ana Upu en De Ericahorst de meeste punten en gingen in de finale de strijd met elkaar aan. Daarbij bleek Ericahorst een te sterke partij voor Ana Upu.

Het koersbal neemt in populariteit toe en kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Bij winnaar de Ericahorst waren teamleden present van boven de 90 jaar. Diverse koersbalgroepen in Ede, Wageningen en Veenendaal verwelkomen graag nieuwe leden.

Wie kennis wil maken met koersbal of daar meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Angeline van de Kraats, projectmedewerker van Sportservice de Vallei, via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Reactie ( 1 )

  1. Beantwoorden
    Ron Heyden says:

    Top prestatie van het koersbalteam Ericahorst!
    Glunderend, vol trots en met de beker kwam het team gisteren het buurthuis de Ericahorst binnen. Echte kampioenen!
    Wederom bedankt voor het organiseren van het toernooi, al jaren grote vreugde voor de deelnemers.

Plaats een reactie