Nog geen reacties

Feestelijke opening SAM Sportbieb Maandereng

Aan de Mesdagstraat in de wijk Maandereng in Ede, wordt op dondermiddag 4 april SAM Sportbieb feestelijk in gebruik genomen. SAM Sportbieb is een initiatief van Sportservice De Vallei en heeft als doel om kinderen te stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen. Jong en oud is welkom bij de opening.

Bij de openingsdag op donderdag 4 april wordt extra uitgepakt. De kinderwijkraad heeft daarbij een grote rol gespeeld. Zo hebben zij een speurtocht en parcours bedacht. En natuurlijk kunnen alle kinderen met de spullen uit de sportbieb spelen. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen meedoen. De officiële opening is om 14.45 uur, nadat de laatste basisschool uit is.

De nieuwe SAM Sportbieb  is tot stand gekomen in samenwerking met de Franciscusschool, OBS Uniek, CNS Koningin Beatrix en welzijnsorganisatie Malkander. Het is een container die staat bij sportzaal Maandereng vol met sport- en spelmateriaal. Buurtsportcoach Jordan van Langevelde van Sportservice De Vallei is erg blij met de sport- en speelvoorziening: “De Sportbieb stimuleert kinderen om buiten te bewegen. Het is een verrijking voor de wijk. Kinderen kunnen naar hartenlust gratis sporten en spelen met het materiaal tijdens de openingstijden. Dat is nu nog op dinsdagmiddag ,maar we hopen dat zich vrijwilligers melden zodat SAM Sportbieb vaker open kan.”

De spullen uit de sportbieb kunnen ook door de scholen tijdens de lestijden gebruikt worden, bijvoorbeeld in de pauzes of voor het bewegingsonderwijs op de school.

De wand van de container waarin het materiaal ligt opgeslagen is nu nog kaal, maar dat gaat veranderen. Jordan van Langevelde: “Op de wand komen twee kleurrijke platen. Op één daarvan staan ook de spelregels. Op donderdag 4 april worden die onthuld en daarmee nemen we de nieuwe voorziening officieel in gebruik. Ik hoop echt dat alle kinderen en ouders komen om te zien hoe fantastisch dit voor de kinderen is.”

Plaats een reactie