2

Ga de Edese wandeluitdaging aan

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners van de gemeente Ede, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice De Vallei, samen met Malkander en de Bas van Goor Foundation de Edese Wandeluitdaging. Twintig weken wandelen in groepsverband vanaf 9 mei. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis.

Wandelen is een gratis medicijn

Wandelen is goed voor de gezondheid, het is ontspannend en gezellig. Door regelmatig te wandelen zit je lekkerder in je vel en verbetert de conditie. Wandelen helpt om diabetes beter onder controle te houden en het kan het medicijngebruik verminderen. Wandeluitdaging Ede wordt gefinancierd door de gemeente Ede en Menzis en volgt het programma van de Nationale Diabetes Challenge, een wandelprogramma van 20 weken van de Bas van de Goor Foundation. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die nog niet gewend zijn om te wandelen. De wandelingen worden langzaam opgebouwd, zodat iedereen mee kan doen.

Wandellocaties

De wandelingen worden in drie wijken in Ede en in Lunteren gehouden en gaan in de week van 9 mei van start. Vanaf de Wiekslag in Ede elke dinsdag om 10.00 uur. Vanaf het Westhoffhuis in Lunteren elke woensdag om 9.00 uur. Op donderdag starten de wandelingen om 9.30 uur vanaf het Kernhuis en Buurthuis de Meerpaal in Ede.

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Ingrid Mors says:

  Graag meer informatie over de wandelingen.

  • Beantwoorden
   Communicatie says:

   Beste Ingrid

   Dank voor je reactie. Het bericht over de Edese wandeluitdaging komt uit 2023. Er komt in 2024 echter wel een nieuwe editie die in de week van 15 april van start gaat. Binnenkort komt daar meer informatie over op deze site. Je kunt eventueel contact opnemen met onze buurtsportcoach Emil Jacksteit, bereikbaar via emil.jacksteit@sportservicedevallei.nl of via 06 – 302 163 13

Plaats een reactie