Nog geen reacties

Gratis E-bike clinics voor scholen in gemeente Ede om veiliger te fietsen

Sportservice De Vallei organiseert 19 en 20 juni gratis E-bike clinics voor leerlingen uit groep 7 en 8

EDE – Steeds meer jongeren gebruiken een E-bike om naar school te gaan. Met het ‘duwtje in de rug’ gaat dat snel en gemakkelijk, maar door de snelheid en stuwkracht wordt het besturen van de fiets wel moeilijker. Daarom biedt Sportservice De Vallei samen met Ryd Responsible aan Edese basisscholen de kans om met groepen 7 en 8 gratis deel te nemen aan E-bike clinics. Op verschillende parcoursen leren de kinderen behendiger te worden met een E-bike en leren ze beter in te schatten hoe snel de E-bikes die ze zelf tegenkomen van koers kunnen wijzigen.

De clinics van 45 minuten vinden plaats tussen 9.00 uur en 14.00 uur op de volgende locaties:
• 19 juni op het parkeerterrein van MHC Ede, Bosrand 17, 6718 ZN Ede
• 20 juni op het Parkeerterrein van Blauw-Geel, Peppelensteeg 5, 6715 CV Ede

Scholen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar events@sportservicedevallei.nl met onderwerp ‘E-bike Clinic’. Wees er snel bij want er zijn per dag maximaal 6 clinics. Na inschrijving krijgt de school van Sportservice De Vallei de bevestiging met tijdstip wanneer de leerlingen worden verwacht voor de clinic.

Scholieren bewust maken van risico’s E-bike

Uit onderzoek blijkt dat in de afgelopen vijf jaar het percentage van de mensen die door een ongeval met de E-bike op de spoedeisende hulp beland flink is toegenomen. In de leeftijdsgroep 12-17 is dit zelfs toegenomen van 4% in 2016 naar 22% in 2021. De E-bike clinics zijn ontwikkeld met als doel scholieren bewust te maken van de risico’s die in het verkeer door E-bikes ontstaan. Het is een coole manier voor scholieren om kennis te maken met de E-bike. Al doende leert men!

Ronde van Ede

De E-bike clinics worden gegeven in de week van de Ronde van Ede op zaterdag 24 juni. Met een spectaculair wedstrijdparcours dwars door het centrum van Ede en met de finish op de Raadhuisstraat. Er zijn wedstrijden voor diverse categorieën. Naast een Dikke Banden Race voor kinderen is er zoals altijd een mannenwedstrijd (sportklasse) en vrouwenwedstrijd (combinatie) voor KNWU licentiehouders. Sportservice De Vallei organiseert leuke fietsactiviteiten voor de kinderen, nabij het parcours. Zie ook: www.rondevanede.nl.

Plaats een reactie