Nog geen reacties

Gratis hulpprogramma voor een gezondere leefstijl

Start leefstijltraject en beweeguurtje in Elst

Elst – Leefstijlcoaches van Sportservice De Vallei gaan in Elst (U) aan de slag inwoners te helpen bij een gezondere leefstijl. Begin oktober start CooL, aangeboden samen met een beweeguurtje. Het leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Deelname is mogelijk door verwijzing via de huisarts.

Stap voor stap gaan deelnemers zelf aan de slag. Er zijn groepsbijeenkomsten waar thema’s besproken worden als voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit. Tijdens de individuele gesprekken wordt ingezoomd op ieders persoonlijke doelen. Gewoontes veranderen kost tijd, daarom heeft het traject een duur van 2 jaar.

Daarnaast wordt de eerste 8 maanden een extra beweeguurtje aangeboden als ‘steuntje in de rug’. Aanbieders uit Elst en omgeving bieden gastlessen, aangepast op ieders niveau, zodat de hele groep met plezier kan deelnemen. Voor het beweeguurtje wordt een bijdrage gevraagd van € 25,00. Die kosten worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

Voorwaarden voor deelname

Om in aanmerking te komen voor het leefstijlprogramma, gelden een aantal voorwaarden. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn, de Nederlandse taal beheersen en gemotiveerd zijn om met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Daarnaast is een BMI van 25 of hoger met een verhoogd gezondheidsrisico of een BMI boven de 30 noodzakelijk. Deelname is alleen mogelijk op verwijzing door de huisarts.

Verbeteren gezondheid en stimuleren gezonde leefstijl

Wie interesse heeft kan meer informatie vinden van op de site van Sportservice De Vallei in Rhenen, of stuur een whatsapp naar 06- 46 09 69 06.

Plaats een reactie