Nog geen reacties

Gratis kennismaking met Baseball for the Blind (B4B) bij de Moorfielders

Sportservice De Vallei ondersteunt ‘sport en bewegen voor iedereen bereikbaar’

EDE – Afgelopen maandag 4 juli organiseerde de Edese honkbalvereniging Moorfielders de eerste honkbal-training speciaal voor blinden en slechtzienden. Bij ‘Baseball for the blind’ (B4B) is het voor blinden en slechtzienden mogelijk om in teamverband honkbal te spelen. De honken maken unieke geluidssignalen en de bal is voorzien van een belletje. Ook zijn de regels aangepast, zodat het voor de spelers veilig is om het samen het spel te spelen. De vereniging en deelnemers hopen dat meer blinden en slechtziende komen meetrainen om kennis te maken met deze geweldige sport. De hele zomer lang en als het team compleet is daarna ook vanaf september.

Moorfielders zoekt spelers voor B4B-team

Honkbal voor blinden is voor Nederland een nieuwe tak van sport. Het Zuid-Limburgse B4B-team van de Cheetahs en Condors is tot nu toe het enige team in Nederland. In mei van dit jaar organiseerde de Moorfielders een succesvolle clinic en inmiddels is ook de eerste proeftraining met 5 deelnemers gehouden. Maar het zou fijn zijn als dat aantal tot minimaal 10 stijgt, zodat er ook een wedstrijd gespeeld kan worden.

De Moorfielders hebben de wens om in Ede een tweede B4B team op te zetten, om ook voor de blinden en slechtzienden in deze regio deze teamsport aan te bieden. Sportservice De Vallei ondersteunt dit initiatief van harte, vanuit haar missie om ‘sport en bewegen voor iedereen bereikbaar’ te maken. Sportservice De Vallei en de Moorfielders willen dan ook van harte blinden en slechtzienden uitnodigen om eens kennis te komen maken met Baseball for the Blind.

De trainingen worden elke maandag van 19:30 tot 21:00 uur gehouden op Sportpark De Hoekelumse Eng, Kanonnenpad 4 in Ede. Tijdens de trainingen wordt er voldoende begeleiding gegeven door de trainers zodat er goed geoefend kan worden en het veilig blijft.

Voor meer informatie en aanmelden: Jean Slangen, 06 29 353 020, info@moorfielders.nl

Plaats een reactie