Nog geen reacties

Gymzaal Platanenweg Bennekom duurzaam klaar voor de toekomst

De ruim 40 jaar oude gymzaal Platanenweg in Bennekom, in beheer bij Sportservice De Vallei is gerenoveerd en verduurzaamd. De gymzaal kan hiermee weer zeker 20 jaar vooruit en is weer voor huur beschikbaar.

De meeste verandering ervaren gebruikers als ze naar binnen stappen. De houten latten plafonds, bruine tegelvloeren en het gedateerde kleurgebruik zijn vervangen voor frisse hedendaagse kleuren en afwerkingen.

Het gebouw is toegankelijk gemaakt voor mensen die minder goed ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel. Er is een mindervalidetoilet toegevoegd en één kleedruimte is rolstoeltoegankelijk gemaakt.

De doucheruimtes en toiletruimtes zijn voorzien van nieuwe witte tegels en een bijzondere accentwand. De bestaande bruine tegelvloeren hebben plaatsgemaakt voor een strakke lichte gietvloer. De gymzaal zelf is voorzien van een blauwe sportvloer en aan de wanden zijn akoestische wandpanelen geplaatst.

Naast een fris uiterlijk is het gebouw ook een stuk duurzamer geworden en als energiebron wordt enkel elektriciteit gebruikt. Het gebouw is afgesloten van het gas en wordt nu verwarmd door een warmtepomp. De warme lucht wordt ingeblazen door een nieuwe luchtbehandelingskast die ook zorgt voor voldoende frisse lucht.

Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting, waarbij er door de hogere lichtopbrengst ook nog eens minder verlichtingsarmaturen zijn teruggeplaatst. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst voor de opwekking van elektriciteit en heatpipes die het douchewater doormiddel van zonneenergie op temperatuur brengen.

Strategie Architecten tekende voor het ontwerp. De renovatie werd gerealiseerd door bouwbedrijf Driesten Harskamp en Campus Installatietechniek.

Gymzaal Platanenweg is op het gebied van duurzaamheid, toegankelijkheid en sportfaciliteiten helemaal klaar voor de toekomst. Wie de zaal wil huren kan contact opnemen met de afdeling verhuur van Sportservice De Vallei via 0318 – 47 97 35 of huur direct online via https://verhuur.sportservice-ede.nl.

Plaats een reactie