Nog geen reacties

Jan Hilgerspenning voor Angeline van de Kraats

Haar dochter Kimberley had een verrassingsfeest georganiseerd voor projectmedewerker Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei. De reden haar 50ste verjaardag. Door haar ouders werd ze uit een EHBO-les gehaald die ze aan het geven was, moest zich omkleden en werd naar de feestlocatie gebracht. De verrassing was al groot, maar werd nog groter toen burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede op het podium kwam. Hij reikte haar de Jan Hilgerspenning, een gemeentelijke onderscheiding uit.

Angeline is werkzaam bij Sportservice De Vallei en is al vele jaren actief als vrijwilliger in Ede. Ze is opgegroeid met vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ze hielp met haar familie in de speeltuin en op de voetbalclub in haar toenmalige woonplaats Wageningen. Na haar verhuizing naar Ede heeft ze haar vrijwilligerswerk doorgezet. Zo zat ze lange tijd in de bewonerscommissie van de Langenhorstflats, was ze lid van de oudercommissie op de school van haar dochter en deed ze jeugdwerk in kerkgemeenschap De Open Hof.

In 2001 was Angeline medeoprichter van speeltuinvereniging De Drie Essen. Haar doel was om een fijne en veilige plek te creëren waar kinderen in de wijk Veldhuizen kunnen spelen. In haar zoektocht naar meer fijne speelplekken in de wijk ging ze aan de slag als vrijwilliger van het toenmalige Sportservice Ede (Nu Sportservice De Vallei). Ze organiseerde sport- en spelactiviteiten voor kinderen. In 2007 kwam ze in dienst bij Sportservice Ede.

Via haar dochter raakte Angeline van de Kraats in 2012 betrokken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. In 2018 ging zij samen met haar dochter EHBO lessen geven aan de jeugd. Samen hebben zij de jeugd-EHBO bij het Rode Kruis Ede nieuw leven ingeblazen en sindsdien zijn ze bij diverse evenementen aanwezig als hulpverlener. Sinds 2019 begeleidt Angeline jaarlijkse een activiteitenweek tijdens de Kindervakantieweek op Terschelling.

Zowel als vrijwilliger als vanuit haar functie zet Angeline altijd een stapje extra. Ze staat voor iedereen klaar. Zo was Angeline aanwezig als hulpverlener in het overstromingsgebied Limburg, voorziet ze vluchtelingen van kleding en was ze tijdens de coronaperiode vrijwilliger.

Kortom, Angeline van de Kraats is een echte vrijwillige duizendpoot. Voor haar jarenlange inzet ontvangt zij de Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede. De uitreiking vond plaats tijdens haar verjaardagsfeest in het gebouw van de mede door haar opgerichte speeltuin De Drie Essen.

Jan Hilgerspenning

De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Bron: Gemeente Ede

Plaats een reactie