2

Kenniscafé seniorensport

Sinds 2010 versnelt vergrijzing in een hoog tempo. In 2040 bereikt de vergrijzing in Nederland haar hoogtepunt. Op dinsdag 24 oktober houdt Sportservice De Vallei een kenniscafé voor sportaanbieders uit Ede, Rhenen en Wageningen over het opzetten van seniorensport. Er is onder 55-plussers steeds meer vraag naar sport en hier liggen kansen voor sportaanbieders.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een product ontwikkeld, genaamd Oldstars. Dit is speciaal voor 55-plussers die op een laagdrempelig niveau kunnen sporten bij de sportvereniging. De sport kan beoefend worden met aangepaste regels, die passend zijn bij de doelgroep. Deze regels heeft het Nationaal Ouderenfonds opgesteld in overeenstemming met de sportbond. De basis die zij hiervoor gebruiken is het Athletic Skills Model (ASM), waarin maar liefst 16 verschillende beweegvormen zitten. Dit zijn: badminton, basketbal, biljarten, boksen, handbal, hardlopen, hockey, korfbal, rugby, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen, zaalvoetbal en de nieuwste is Oldstars Waterpolo. Meer informatie hierover is ook te vinden op www.oldstars.nl.

Waar volwassenen vaak nog blijven sporten bij de vereniging, is tegen de leeftijd van 50-55 jaar uitstroom merkbaar. Regulier aanbod is dan vaak niet meer passend is. Met de ASM-methode is er de mogelijkheid om ook voor deze doelgroep passend sportaanbod aan te blijven bieden met Oldstars.

De 55-plusser is zich steeds bewuster van het belang van een gezonde leefstijl en veel bewegen. Daardoor is er meer vraag naar beweegaanbod voor deze doelgroep.

Sportaanbieders die enthousiast zijn en een uitdaging zien om met sport voor de 55-plusser aan de slag te gaan, of meer informatie willen zijn van harte welkom bij het kenniscafé Seniorensport van Sportservice De Vallei.

Deze vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Sportcomplex Het Binnenveld (KV Wageningen), Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen. Aanemelden kan door caontact op te nemen met:

Kirsten Veldhuizen, 06 – 5783 9592, kirsten.veldhuizen@sportservicedevallei.nl of
Angeline van de Kraats, 06 – 5156 1521, angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Annemarie says:

  Is er ook een groep die lijkt op Nederland in beweging en evt badminton voor senioren, dat is wat ik nu zoek voor Wageningen.
  Dank alvast, grtz Annemarie

  • Beantwoorden
   admin says:

   Beste Annemarie

   Dank voor je reactie. In Wageningen biedt Badmintonclub Kantjils badminton voor senioren, zowel voor competitie als recreatiesport. Kijk op https://kantjils.nl/speeltijden-en-trainingen/ voor dagen en tijden.

   Sportservice De Vallei biedt sport en spel voor senioren in sporthal DVO in Bennekom. Na een warming-up wordt, op verzoek van de deelnemers, vaak badminton en volleybal gespeeld. Er zit een zeker wedstrijdelement in het spel, maar het is niet direct prestatiegericht. De nadruk ligt op het plezier in bewegen. Sporthal DVO, Achterstraat 1, 6721 VM Bennekom. Elke vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur.

   Voor meer informatie of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze projectmedewerker Angeline van de Kraats via 06 – 51 56 15 21 of angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl

Plaats een reactie