Nog geen reacties

Meer dan 600 kinderen in beweging tijdens SAM School Olympiade

Meester Richard van Cuneraschool wint docentenchallenge

Foto: Ted Walker

Rhenen – Maar liefst 600+ leerlingen van 7 basisscholen in Rhenen waren afgelopen vrijdag 15 september actief op sportpark Candia in Rhenen. Op deze eerste dag van de Nationale Sportweek konden zij allerlei sporten en culturele activiteiten uit proberen tijdens de SAM School Olympiade van Sportservice De Vallei en Cultuurplatform Rhenen.

Dick Poortinga, wethouder voor o.a. welzijn en sport, economie, recreatie & toerisme in gemeente Rhenen, ontstak even na 9.00 uur de ‘Olympische vlam’ samen met twee leerlingen en mascotte SAM. Na de warming-up met Dansemiek verspreidde de scholen zich over het sportterrein om met de eerste van de vier rondes van de dag te starten.

Een hoogtepunt van de SAM School Olympiade was de ‘Docenten challenge’. Meesters en juffen van de deelnemende scholen ‘streden’ tegen elkaar tijdens de zakloop-wedstrijd. Winnaar was meester Richard van de Cuneraschool, die de wisselbeker mee naar school mocht nemen. Maar uiteindelijk zijn álle docenten, leerlingen en Rhenense sport- en cultuuraanbieders winnaars op zo’n geslaagde dag, onder fantastische weersomstandigheden.

SAM School Olympiade jaarlijks evenement

De SAM School Olympiade wordt jaarlijks georganiseerd door Sportservice De Vallei. Kinderen van groep 5 t/m 8 maken kennis met verschillende sport- en cultuurclinics. Rugby, bokszaktraining of bootcamp zijn een aantal sporten die deze editie werden aangeboden, maar kinderen konden ook muziek en theater maken, los gaan met JumpsCool of hun kunsten laten zien bij Capoeira. Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen motiveren om met zoveel mogelijk lokale sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Dit met als doel om kinderen een keuze te laten maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en hun talenten kunnen ontdekken.

Dit jaar viel de Rhenense SAM School Olympiade op de eerste dag van de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Plaats een reactie