Nog geen reacties

Multisportdag in Ede voor blinden en slechtzienden

Zichtbaar Sportief en Sportservice de Vallei houden op zaterdag 15 juni een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Het event is van 10.00 tot 16.00 uur in de Van der Knaaphal in Ede. De sportdag is gratis en gericht op iedereen met een visuele beperking vanaf 7 jaar.  

Het belooft een dag vol sport, bewegen en plezier te worden voor kinderen, jongeren en volwassenen. De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van teamsporten en individuele sporten, handicap specifieke sporten en reguliere sporten. Op het programma onder meer baseball for the blind, showdown, duofietsen, blinde liefde voor salsa, judo en tandemfietsen.

De Multisportdag is een onderdeel van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar sportief is een samenwerkingsverband tussen Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport. Er wordt ook samengewerkt met partijen uit de woon-en zorgsector met specifieke expertise o.a. Koninklijke Visio, Bartiméus en de Oogvereniging. Ze hebben de gezamenlijke uitdaging om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.

Iedereen krijgt die dag de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten te proberen. Vooraf kan worden aangegeven welke sport de voorkeur geniet. Na afloop kan Gehandicaptensport Nederland en Sportservice De Vallei deelnemers ondersteunen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt.

Inschrijven en vragen

Inschrijven kan via  https://zichtbaarsportief.nl/events/multisportdag-ede/ en is volledig gratis. Het is ook mogelijk om telefonisch aan te melden via het nummer: 030 307 78 90.

Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met buurtsportcoach Marieke Pomp van Sportservice De Vallei, bereikbaar via marieke.pomp@sportservicedevallei.nl en 06 – 82 94 92 26

Plaats een reactie