Nog geen reacties

Feestelijke opening Sportbieb SAM bij basisschool de Zuiderpoort

Op het schoolplein van basisschool De Zuiderpoort aan de Kerkweg in Ede, wordt op maandagmiddag 20 maart Sportbieb SAM feestelijk in gebruik genomen. De Sportbieb is een initiatief van Sportservice De Vallei en heeft als doel om kinderen te stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen. Jong en oud is welkom bij de opening.

Bij de openingsdag op maandag 20 maart wordt extra uitgepakt. Er is een stormbaan, springkussen, pannakooi, spelen met de spullen uit de sportbieb, iedereen kan zijn of haar eigen smoothie trappen. Er is muziek en er zijn hapjes en drankjes. Tussen 14.30 en 16.00 uur kan iedereen meedoen.

De nieuwe Sportbieb SAM is tot stand gekomen in samenwerking met de basisschool. Het is een kast op het schoolplein vol met sport- en spelmateriaal. Directeur Karin Brugel is erg blij met de sport- en speelvoorziening: “De Sportbieb stimuleert kinderen om buiten te bewegen. Het is een verrijking voor ons schoolplein. Kinderen kunnen naar hartenlust gratis sporten en spelen met het materiaal tijdens de openingstijden. Dat is nu nog op maandag- en vrijdagmiddag van half drie tot half vier, maar we hopen dat zich vrijwilligers melden zodat Sportbieb SAM vaker open kan.”

Doordat de kast met sport- en materiaal op het schoolplein staat, kan de school er ook tijdens lestijden gebruik van maken, bijvoorbeeld in de pauzes of voor het bewegingsonderwijs op de school. Mahmut Cabiroglu, buurtsportcoach van Sportservice De Vallei: “Het mes snijdt zo aan meerdere kanten. Niet alleen tijdens openingstijden, maar op meer momenten op de dag wordt het materiaal gebruikt. Dat brengt kinderen echt in beweging en daar gaat het uiteindelijk om”

De deuren van de kast waarin het materiaal ligt opgeslagen zijn nu nog kaal, maar dat gaat veranderen. Karin Brugel: “Op de deuren komen twee kleurrijke platen. Op één daarvan staan ook de spelregels. Samen met SAM, de wasbeer van Sportservice De Vallei onthul ik op maandag 20 maart de aangeklede deuren en daarmee nemen we de nieuwe voorziening officieel in gebruik. Ik hoop echt dat alle kinderen en ouders, ook die niet bij ons op school zitten, komen om te zien hoe fantastisch dit voor de kinderen is.”

Plaats een reactie