Nog geen reacties

Ronde van Ede 2023

Beleef op zaterdag 24 juni uur de spectaculaire wielerrondes in Ede tijdens de Ronde van Ede. Het fietsparcours beslaat bijna 1.000 meter en gaat dit jaar dwars door het centrum van Ede met een schitterende finish in de winkelstraat bij de Oude Kerk.

Naast de inmiddels traditionele wedstrijd voor KNWU licentiehouders zal er weer worden ingezet om de jeugd eens aan de wedstrijdsport te laten proeven. Wellicht rijdt er in Ede of omstreken een jong talent rond met Tom Dumoulin als zijn of haar voorbeeld. Die kan dan op het echte parcours van de Ronde van Ede zich meten met andere kinderen in een Dikke Banden Race. Ook wordt er dit jaar nog meer de focus gelegd op lokale betrokkenheid van inwoners en bedrijven met een speciale funklasse wedstrijd.

Het programma

18.00 – 18.30u: Dikke Banden Race (7/8 jaar; 9/10 jaar; 11/12 jaar)
18.30 – 19.15u: Funklasse Ede (incl. bedrijvenrace)
19.30 – 20.30u: Dames (combinatie)
20.45 – 22.00u: Heren (sportklasse)

Speciaal voor de kids!

Sportservice De Vallei zorgt voor een leuk side-eventprogramma voor het gemeentehuis (zijde Publiekszaken, Raadhuisplein 3). Van 16.00u tot 21.00u kunnen de kids hun eigen gezonde smoothie maken op de smoothiefiets. Voormalig wereldkampioen BMX-freestyle Sytse van Berkel geeft een spectaculaire BMX-demonstratie en er kan gefietst worden op het speciale BMX-parcours. Verder kunnen de kids zich uitleven op het springkussen en de stormbaan.

Voor actuele en meer informatie, kijk op: www.rondevanede.nl.

Plaats een reactie