Nog geen reacties

Ruim 600 kinderen in beweging bij SAM School Olympiade

Rhenen – Ruim 600 leerlingen van 7 basisscholen in Rhenen die op sportpark Candia in Rhenen een dag lang proeven aan sport en cultuur. En vooral heel veel plezier beleven. Dat staat op de rol voor vrijdag 15 september bij de SAM School Olympiade. Organisator Sportservice De Vallei is dolblij dat één van haar grootste events weer aanstaande is. Daarbij heeft het Cultuurplatform Rhenen een grote rol gehad als partner in de organisatie van het cultuuraanbod.

Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 5 t/m 8 kennis met verschillende sport- en cultuurclinics. Rugby, bokszaktraining of bootcamp zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook muziek en theater maken, los gaan met JumpsCool of hun kunsten laten zien bij Capoeira.

Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen motiveren om met zoveel mogelijk sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Dit uiteindelijk met als doel om kinderen een keuze te laten maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en hun talenten kunnen ontdekken.

Op de achterzijde van de plattegrond die alle kinderen krijgen, staan activiteiten waar ook na de Olympiade gratis aan meegedaan kan worden.

De SAM School Olympiade wordt op vrijdag 15 september om 9.00 uur geopend door wethouder van sport Dick Poortinga, samen met SAM. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgen 4 rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.

Plaats een reactie