Nog geen reacties

SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen

Wageningen – Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Zo reageert de Tweede Kamer vandaag in de media op het nieuws dat het aantal Nederlanders met zichtproblemen razendsnel toeneemt. Het Oogfonds spreekt daarbij van een ‘onzichtbare pandemie’ en oogartsen pleiten voor wetgeving om buitenspelen te stimuleren.

In Wageningen werd maandag 30 januari de daad bij het woord gevoegd. Burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Marije Eleveld openden onder grote belangstelling van jong en oud officieel het spiksplinternieuwe SAM Plein De Roghorst bij de Piekschool in Wageningen. Het plein is ingericht voor de beoefening van verschillende sporten, zoals basketbal, voetbal, hockey, tennis en panna. Tijdens de opening konden kinderen al met veel van de sporten kennis maken. Ook kreeg de Piekschool een SAM Beweegkliko overhandigd, vol met sport- en spelmateriaal. Het doel van de herinrichting is om kinderen, jeugd en jongeren te stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen.

SAM de wasbeer is het boegbeeld van Sportservice De Vallei, die staat voor de brede motorische ontwikkeling van kinderen. Naast omwonenden kunnen ook sportaanbieders en scholen gebruik maken van de voorzieningen op het plein.

Het heringerichte sport- en speelterrein is een initiatief van Sportservice De Vallei, in samenwerking met de gemeente, de Piekschool en de Belangenvereniging bewoners Roghorst. De Piekschool wist met een sponsorloop € 2.500 binnen te halen en verdubbelde dat bedrag. De bewonersvereniging droeg zelf € 500 bij, wist nog € 5.000 binnen te halen via het Initiatievenfonds Wageningen en plantte een haag ter waarde van € 1.500. Vanuit het Lokale Sportakkoord kwam € 3.000 beschikbaar. De gemeente Wageningen droeg het restant van de benodigde financiën bij om realisatie mogelijk te maken. Het resultaat mag er zijn.

Plaats een reactie