Nog geen reacties

Simac Ladies Tour van start in Ede

Op dinsdag 5 september is Sportservice De Vallei aanwezig in het centrum van Ede met een leuk side-event voor de kids, tijdens de Simac Ladies Tour. De kinderen kunnen o.a. hun fietsvaardigheden laten zien op de pumptrack-baan of zelf een heerlijke smoothie maken met de smoothie-fiets.

Simac Ladies Tour

De Simac Ladies Tour 2023 begint op dinsdag 5 september met een proloog van 3,2 kilometer in Ede. De route en de afstand zijn dezelfde als in 2021, toen Marianne Vos de eerste gele leiderstrui van Simac om de schouders trok. Een jaar geleden deed de enige Women’s WorldTour-wedstrijd in de Benelux Ede ook al aan en won Lorena Wiebes als Europees kampioene een massasprint. Wethouder Peter de Pater (sport): “Ede is blij dat we deze wielerwedstrijd in onze gemeente mogen zien. Ik hoop dat 5 september een prachtige en sportieve dag wordt waarin veel bezoekers naar Ede komen en genieten van de wedstrijd en van ons centrum.”

Ede, fietsgemeente bij uitstek!

De Gelderse gemeente is naast een prima uitvalsbasis voor recreanten om de natuur in de omgeving te bezoeken, ook een heuse wielergemeente aan het worden. Ede was in 2019 ook al gastgemeente van het NK Wielrennen. Thijs Rondhuis van Courage Events komt na twee eerdere edities een beetje thuis in deze stad. “Ede is met haar natuurschoon en goede infrastructuur bijzonder geschikt voor een wielerevenement. Met de proloog over 3,2 kilometer mogen we voor het klassement van de Simac Ladies Tour een eerste maar waarschijnlijk nog niet definitieve schifting verwachten. Voor de toeschouwers is de tijdrit een mooie gelegenheid om de rensters – waaronder traditioneel de wereldtop van het vrouwenpeloton – van dichtbij te volgen op de momenten dat ze zich voorbereiden op de wedstrijden en vervolgens tijdens hun rit tegen de klok. Na afloop huldigen we uiteraard op de Markt.’’

Dit jaar is de Simac Ladies Tour geen voorbereidingswedstrijd op het WK vanwege de verplaatsing van de mondiale titelstrijd naar augustus. Veel rensters gebruiken de etappekoers als voorbereiding op het EK in Drenthe van 20 tot en met 24 september.

Voor de beste plek langs de route, kijk op www.simacladiestour.nl

Plaats een reactie