Nog geen reacties

Volop sport- en beweegmogelijkheden voor Wageningse ouderen

In Wageningen start Sportservice De Vallei in oktober twee initiatieven om ouderen actief te laten deelnemen aan sport en bewegen. Daarnaast is de organisatie één van de deelnemers aan de vitaliteitsmarkt op vrijdag 6 oktober in de bibliotheek.

Wandeluitdaging: Ga mee op pad!

Na het succes van de voorjaarseditie, start op maandag 2 oktober en woensdag 4 oktober 2023 opnieuw een inspirerende wandeluitdaging. In een periode van 12 weken wordt elke week maximaal één uur gewandeld, waarbij deelnemers worden opgesplitst in twee niveaugroepen. Hierdoor kunnen zowel beginners als gevorderden meedoen. Er is plaats voor maximaal 30 enthousiaste deelnemers.

De eerste wandeling start bij Medisch centrum Kortenoord en vervolgens variëren de startlocaties. Kosten voor deelname bedragen € 7,50 per persoon. Aanmelden kan hier of rechtstreeks bij buurtsportcoach Sylvano Hendriks via sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl of 06 – 468 150 44.

Wageningen Vitaal: Leef actief, blijf zelfstandig

Wageningen Vitaal is gericht op mensen vanaf 55 jaar die actief willen worden, of al actief zijn en dat willen blijven. Het programma omvat een fittest met beweegadvies, gevolgd door de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus Valpreventie en/of een tienweeks beweegprogramma. Plezier in bewegen staat voorop!

Op verschillende dagen en locaties verspreid over Wageningen worden fittesten aangeboden om de algemene fitheid te meten. Ieder die meedoet krijgt na de test een persoonlijk beweegadvies. Meer informatie, een overzicht van data en locaties en het aanmeldformulier is hier te vinden.

Tijdens de vitaliteitsmarkt op vrijdag 6 oktober is het ook mogelijk een fittest doen. Deze heeft vanwege de beperkte ruimte wel minder onderdelen dan de andere dagen.

55+ Vitaliteitsmarkt: Ontdek, deel en doe mee!

Op vrijdag 6 oktober organiseert het platform Wageningse ouderen in de Bibliotheek en Thuis Wageningen een informatiemarkt. Verschillende organisaties op het gebied van wonen, welzijn, sport en cultuur heten iedereen welkom om deel te nemen aan workshops, presentaties en optredens. De markt begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur, met een officiële aftrap door wethouder Guido van Vulpen om 13.00 uur.

Tijdens de Vitaliteitsmarkt is ook Sportservice De Vallei aanwezig met informatie over sport en bewegen voor 55-plussers, zoals het Wageningen Vitaal-programma (met de mogelijkheid om een fittest te doen) en de aanstaande wandeluitdaging.

Toegang tot de vitaliteitsmarkt is gratis en aanmelden is niet nodig.

Plaats een reactie