Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op ons.

Wandeluitdaging Wageningen

Wandeluitdaging

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice De Vallei de Wandeluitdaging.

Een aantal weken aaneengesloten wandelen in groepsverband. Tijdens de wandelingen loopt een buurtsportcoach van Sportservice De Vallei en/of een praktijkondersteuner of leefstijlcoach mee. De Wandeluitdaging wordt in de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen aangeboden.

Financiële ondersteuning

Heb je wat minder te besteden, maar wil je wel graag sporten en bewegen. Er zijn mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

  • Is je inkomen minder dan 130% van de bijstandsnorm? En wil jij meedoen met sport, dan kan je gemeente wellicht helpen: