SAM

SAM is onze 'powerbrand' van waaruit wij een diversiteit van sport en spelactiviteiten aanbieden. De brede motorische ontwikkeling van kinderen van 4 t/m 14 jaar staat hierbij centraal. Onze mascotte is SAM de wasbeer, die overal opduikt waar wij SAM-activiteiten initiëren en organiseren.

Onder SAM bieden wij diverse activiteiten:

  • Sportbieb SAM
  • SAM Multisport Kids
  • SAM Multisport Junior
  • SAM Sportweek
  • SAM Schoolsport

Op deze manier stimuleren wij actief kinderen om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen! De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten. Met SAM willen we stimuleren dat kinderen tot tenminste 14 jaar zoveel mogelijk sporten ontdekken.

Sportbieb SAM

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen.

Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als Sportbieb SAM open is.

De sportbieb is bedoeld als stimulans voor kinderen om meer naar buiten te gaan, elkaar te ontmoeten, samen te spelen en zo ook actiever te zijn. De sportbieb is een mooie manier om kinderen in aanraking te brengen met de verschillende grondvormen van bewegen, door de diverse materialen en de gevarieerde activiteiten die daarnaast georganiseerd worden. Dit heeft een positieve bijdrage aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en natuurlijk aan de sociale ontwikkeling van kinderen!

Wanneer is Sportbieb SAM?

Kijk in de agenda wanneer Sportbieb SAM bij jou in de buurt is.

SAM Ouder & Kind Beweegfeest

Samen met je kindje bewegen. Je zult versteld staan hoe snel jij en je kind samen leren en hoeveel plezier jullie beleven. Probeer het uit. Het SAM Ouder & Kind Beweegfeest.

Als je kindje tussen de 0 en 4 jaar is kunnen jullie meedoen. Onder deskundige leiding elke week een uurtje gymles voor je allerliefste en jij doet mee. En na afloop af en toe samen met andere ouders een kopje koffie of thee om na te praten en wie weet van elkaar te leren.

SAM Ouder & Kind Beweegfeest wordt aangeboden in Ede.

Wanneer is het SAM Ouder & Kind Beweegfeest?

Kijk in de agenda voor een overzicht van data en tijden van het SAM Ouder & Kind Beweegfeest.

SAM Ouder en Kind Beweegfeest

SAM Multisport Kids

SAM Multisport Kids richt zich op brede motorische ontwikkeling bij kinderen van 4 t/m 6 jaar oud.

Lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken, al deze beweegvormen komen aan bod. Binnen de lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Kinderen ontwikkelen zich snel tijdens de lessen.

Je  kind kan ervaren en ontdekken waar de beweegbehoeftes liggen. Hierdoor kan hij of zij ontdekken welke sport het best bij hem of haar past. Uit onderzoek blijkt dat je een kind tot het twaalfde levensjaar het best breed motorisch kunt opleiden, creativiteit en het oplossend vermogen van het kind nemen hierdoor enorm toe.

SAM Multisport Kids wordt aangeboden in Ede, Rhenen en Wageningen.

Wanneer is SAM Multisport Kids?

Kijk in de agenda voor een overzicht van data, tijden en plaatsen van SAM Multisport Kids

SAM Multisport Junior

SAM Multisport Junior is een breed sportprogramma waar aandacht wordt gegeven aan de motorische ontwikkeling van kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Met SAM Multisport Junior trainen kinderen iedere week verschillende beweegvormen en sporten. Dit wordt aangeboden in samenwerking met sportaanbieders.

Door te Multisporten ontdekt jouw kind zijn of haar eigen unieke beweegtalent, heeft het meer sportplezier en is de kans dat hij of zij een leven lang sport een stuk groter! In de nieuwe visie op sport en bewegen wordt aangeraden om tot tenminste 12 jaar aan meerdere sporten te blijven doen!

SAM Multisport Kids wordt aangeboden in Ede en Wageningen.

Wanneer is SAM Multisport Junior?

Kijk in de agenda voor een overzicht van data, tijden en plaatsen van SAM Multisport Junior

SAM Scan & Play

SAM Scan & Play

Wij vinden het belangrijk dat kinderen (en ouders) veel buitenspelen. Om spelen te bevorderen is SAM - Scan & Play in 2022 geïntroduceerd.

Inmiddels zijn er 10 speelplaatsen, in de gemeente Ede, met borden met unieke QR-codes. Wie de QR code scant kan filmpjes bekijken met allemaal creatieve en uitdagende voorbeelden van sporten en spellen die je daar kunt doen, bijvoorbeeld met een bepaald toestel dat er staat.

Ook vind je een overzicht van speelplekken in de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie, de video's en de speelplekken op https://buitenspelen.sportservicedevallei.nl.

 

Financiële ondersteuning

Heb je wat minder te besteden, maar wil je wel graag sporten en bewegen. Er zijn mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Is je inkomen minder dan 130% van de bijstandsnorm? En wil jij en/of je kind meedoen met sport, dan kan je gemeente en/of het Jeugdfonds wellicht helpen: