Een actieve leefstijl is ook voor senioren van groot belang. Binnen de doelgroep senioren zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat gezondheid, sportervaring en leefsituatie verschillen. Sport is echter voor iedereen van belang om vitaal en fit te worden of te blijven.

Wij adviseren en ondersteunen organisaties en verenigingen met het beweegaanbod voor senioren. Wij stimuleren en activeren bewegen voor senioren. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen bij het vinden van een passend beweegaanbod.

Koersbal

Sport- en beweegaanbod

Sportservice De Vallei heeft een gevarieerd sport- en beweegaanbod voor senioren.

Meer Bewegen voor Ouderen gemeente Ede

Onder leiding van deskundige MBvO docenten worden op diverse locaties in de gemeente Ede de volgende sport- en beweegmogelijkheden aangeboden:

Bewegen vanuit de stoel in Rhenen

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Bent u niet goed ter been maar zou u wel meer willen bewegen? Dan bent u van harte welkom bij de lessen 'Bewegen vanuit de stoel' bij de Tollekamp in Rhenen. Deze worden aangeboden door zorggroep Charim.

Informatie en aanmelden:

Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Neem contact op met 0317-760 600 en vraag naar een medewerker van welzijn van zorggroep Charim.

MBvO in Zwembad De Peppel

Ontspannen aan uw coördinatie, spierversterking en conditie werken. Meer Bewegen Voor Ouderen in Zwembad de Peppel is voor iedereen vanaf 55 jaar die fit, vitaal en soepel wil blijven. Zwembad de Peppel heeft voor ieder wat wils op verschillende niveaus. Alle sporten worden gegeven door gedreven, ervaren en gediplomeerde instructeurs. Wij bieden:

  • Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)
  • Meer Bewegen Voor Ouderen High Impact (MBVO High Impact)
  • Meer Bewegen Voor Ouderen Swimfit (MBVO Swimfit)

Meer informatie, dagen en tijden

Kijk op www.zwembadede.nl/openingstijden voor alle dagen en tijden. Meer informatie is te vinden op zwembadede.nl/zwemactiviteiten/meer-bewegen-voor-ouderen/.

Vallei Vitaal

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen, of wil weten hoe het er met de fitheid en conditie voor staat, wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Vallei Vitaal.

Vallei Vitaal is een project van Sportservice De Vallei dat zich richt op mensen vanaf 55 jaar die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Vallei Vitaal wordt in de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen op diverse plaatsen gegeven.

Vallei Vitaal
Edese wandeluitdaging

Wandeluitdaging

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice De Vallei de Wandeluitdaging.

Een aantal weken aaneengesloten wandelen in groepsverband. Tijdens de wandelingen loopt een buurtsportcoach van Sportservice De Vallei en/of een praktijkondersteuner of leefstijlcoach mee. De Wandeluitdaging wordt in de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen aangeboden.

Valpreventie

Elke 4 minuten belandt in Nederland een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.

Onder deskundige leiding verzorgen wij cursussen valpreventie. Hierbij wordt er geoefend met lopen op verschillende ondergronden onder verschillende omstandigheden. Ook wordt er geoefend op welke manier je jezelf het beste kunt opvangen wanneer je toch valt. Verder wordt er aandacht besteed aan balans en eventuele aanpassingen in huis.

De cursus valpreventie bieden wij in de gemeenten Ede en Wageningen aan.

Financiële ondersteuning

Heb je wat minder te besteden, maar wil je wel graag sporten en bewegen. Er zijn mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

  • Is je inkomen minder dan 130% van de bijstandsnorm? En wil jij meedoen met sport, dan kan je gemeente wellicht helpen: